Film:


FILM

                                                                                                                                                                                       

Ik vind het leuk om op bijzondere plekken te werpen zoals van torens, op beroemde pleinen en om monumenten heen e.d.. Zo deed ik dat ook eens, omdat de beveiligingsmensen daar naar vroegen, in het casino van Melbourne. Op YouTube staat ook een filmpje uit Newcastle. In het centrum bij de drukke winkelstraten staat de hoge pilaar met het standbeeld van Earl Grey alwaar ik mijn boemerang omheen wierp

Dit en meer eigen filmpjes staan op

YOUTUBE

Voor het bekijken van meer filmpjes, klik op een van onderstaande links.

Internationale kampioenen tijdens  fast-catch en andere onderdelen. Uit de Verenigde staten de onderstaande filpjes Uit Australie nog enkele bijzondere filmpjes
Snelheid Kind Dame
WK Promo  Ouder Dubbel

Promotiefilmpje voor het populair wetenschappelijk spelprogramma "Hoe Zo!"

HoeZo!


Hieronder een lijst en waar mogelijk een beschrijving van mij bekende film-, reclame- en televisiefragmenten

Deze lijst is zonder twijfel onvolledig. Als u mij kunt helpen deze aan te vullen; GRAAG.

Veel van deze ‘optredens’ zijn misverstandbevestigend. Anderen met een knipoog en enkelen zijn gewoon heel erg mooi en goed.

How To Steal A Million
In deze zwart/wit klassieker wordt tot ergernis van de bewakers in een museum voortdurend vals alarm gemaakt. De bandiet doet dit met een boemerang, handig op afstand zodat hij ongezien blijft. Gevolg is dat de beveiliging wordt uitgezet en de roof kan plaatsvinden.

Bagdad Cafe
In een motel in middle of nowhere U.S.A. gebeuren wonderlijke dingen. Een gast heeft een aantal heel mooie boemerangs en kan daar ook goed mee overweg.

Spongebob
In het MegaBucket verhaaltje haalt Spongebob, opgehitst door Plankton, zijn voortand eruit en werp hem door de vliegerlijnen in de verte. Als die zijn doorgesneden keert de tand terug in zijn hand en stopt hij hem weer in zijn mond.

Mickey Down Under
In deze oude tekenfilm weet Mickey met een geworpen boemerang een banaan te plukken die tijdens de terugvlucht ook nog eens gepeld wordt. De boemerang leidt niet alleen een geheel eigen leven, maar is tevens in lachwekkend gevecht met Pluto. Op hoeveel manieren kun je een boemerang in je bek hebben?

Ace High
Ben er niet zeker van dat het deze film is, maar in een western werpt Terence Hill een speelkaart door de saloon die vervolgens om een pilaar vliegt en netjes weer gevangen wordt.

Kuifje In Amerika
Achter mijn knop ‘Dus niet’ vermeldt ik al dit klassieke misverstand. De ene gangster maakt de andere met een boemerang onschadelijk en ontvlucht met het wapen. Bravo Hergé.

Mad Max
Misschien wel de meest genoemde en gewraakte scène is die waarin een vlijmscherpe en stalen boemerang ín de vlucht de vingers van een vijand afsnijdt. Dit is geen tekenfilm, dus het moet wel echt zijn, toch?

Cats And Dogs
Ik weet het niet meer precies, maar in deze film vol trucage wordt de boemerang ook met iets metaligs en scherps vereenzelvigd.

CoolBest
De heel mooi gemaakte en overbekende TV-reclame waarin sneeuwballen met sinaasappels (op hoofden nog wel) doormidden worden gekliefd door een rondvliegende boemerang is natuurlijk volledig quatsch. De metalen boemerang wordt ondersteboven en rechtshandig geworpen en vliegt, hoe mirakel, een prachtig linkshandig! bochtje. Over snijden, het gewicht van de boemerang en het gestoord worden in de vlucht als er iets geraakt wordt, hoeven we het niet meer te hebben.

Randstad
Mijn topper tijdens de olympische spelen in Sydney. Het logo van Randstad bestaat uit twee ‘boemerangs’. Tijdens de gesproken boodschap vliegt er één (met zoefzoef geluid) rond en voegt zich tenslotte bij de ander. Zelfs de rotatierichting was natuurlijk.

Nivea
Weet dat-ie bestaat, heb al meermalen om een uitzendschema of andere info bij dit bedrijf gevraagd, maar geen antwoord zodat ik nog steeds benieuwd uitkijk.

RayBan
Volvo

Wedden Dat
Voor dit Nederlandse programma werd, ondanks dat wij ook genoeg in huis hadden, de Duitser Thomas ‘Tell’ Hartman geëngageerd louter omdat men voor spektakel koos. Zijn truc was namelijk een op zijn hoofd geplaatste appel halveren met de terugvliegende boemerang. Dit kan natuurlijk niet, maar met een trucje moest dit zo lijken. Het lukte echter niet.

Klokhuis
Dit prime-time programma, bekend om zijn goede info en tegelijk ook humor, filmde in het Amsterdamse Bos tijdens het internationale pinkstertoernooi. Het ‘waarom’ werd aanschouwelijk gemaakt en de Vlaardingse vondst uit de Romeinse tijd werd getoond.

Villa Achterwerk
Een ander prime-time programma, wel voor dezelfde doelgroep, dat een sport-item kende. Er werd een jonge werper gevolgd bij het maken en werpen op het weiland in de niet wenselijke storm. Details ben ik kwijt.

Willem Wever
De jeugdige vraagsteller hoopte voor de beantwoording van zijn vraag in Australië te belanden, maar hij werd mee naar Amstelveen getroond. Dat is immers de 2de bakermat.

Hoe?Zo!
Tot 2x toe (1x in Nederland en 1x in Belgie) ben ik gevraagd om in dit populair-wetenschappelijk ‘kwis’programma gestalte te geven aan het boemerang-item. Naast uitleg geven was natuurlijk ook de actie van groot belang. Ik wist de boemerang met mijn mond op te vangen en een ei (leeggeblazen) op mijn hoofd te doorklieven. Er staat een promotiefilmpje voor dit tv-programma bovenin op deze pagina.

Get The Picture
Als boemerangman was ik kandidaat voor dit spelletjesprogramma waar ook altijd wat extra’s bij mogelijk is. In mijn geval was dat natuurlijk een boemerang om de presentatrice gooien. Bij de jubileumuitzending werd dit nog eens herhaald.

Veronica
Voor een 3 minuten minidocumentaire is bij mij thuis, tussen alle dingen en verhalen die direct en zijdelings met boemerangs te maken hebben, en langdurig in de vrieskou buiten gefilmd. Was een leuke ervaring, maar viel niet mee met stijve vingers; de boemerangs vlogen me zo door de handschoenen heen, vlak voor de camera langs. In tegenstelling tot de afspraak werd ik niet ingeseind en heb de uitzending dan ook niet gezien. Denk wel dat het soort van bijzonder was.

Fedde Engwerda
info@boemerangman.nl