Boemerang Studio Engwerda - Over Mij:

PERSBERICHT (1998, iets herzien 2005):

De internationaal bekende boemerangwerper Fedde Engwerda (1957) mag de opvolger genoemd worden van de Boemerangman van Nederland, Max Hoeben (1923-2001) die in 1966 de boemerangsport vanuit AustraliŽ hier naartoe bracht.

Fedde heeft de wedstrijdsport op hoog niveau beoefend tijdens vele binnen en buitenlandse toernooien waaronder verscheidene Europese Kampioenschappen en tot twee maal toe (1988 en 1991) de Wereldbeker in AustraliŽ. Hij is meerdere jaren voorzitter van de boemerangbond geweest en was ook Nederlands Kampioen.

Tegenwoordig is hij, na een langdurige ziekte, vooral een graag geziene gast op vliegerfeesten, scholen en exposities van aboriginal kunst. Fedde probeert bij die gelegenheden het imago van wapen en gevaar dat er aan boemerangs kleeft te ontkrachten. Dit doet hij o.a. door gebruik te maken van door hem in zijn studio ontworpen boemerangs die zonder gevaar voor schade of letsel in de straat kunnen rondvliegen.
Hij maakt ook huiskamerboemerangs, in de kleuren van uw bedrijf, bedrukt met logo en reclameslogan, die een draaicirkel van ongeveer 2 meter hebben en vanuit de bureaustoel geworpen kunnen worden.

Zijn boemerangs vliegen over de gehele wereld en zelf heeft hij ook uit vele windstreken boemerangs in zijn verzameling.
Fedde's dochter is geboren op 26 januari en dat is de Nationale Feestdag van AustraliŽ. Toevallig niet ?!

  Boemerang Studio Engwerda
  Fedde Engwerda
  tel:
06-13094323
  info@boemerangman.nl